Singelrelease «Tålmodighet»

M. Rodgers slipper sin første singel «Tålmodighet» på Filibuster Records den 20.2.2016! Dette feires med slippefest og forestilling med Viseuniverset.
 
 
«Viseuniverset» er et kunstprosjekt på tvers av ulike uttrykksformer hvor grensene og mulighetene i visesjangeren utforskes. Det er sanger Marion Rodgers Løseth, under artistnavnet M. Rodgers, sin egenkomponerte musikk som danner utgangspunktet for samarbeidet, men alle kunstuttrykkene påvirker retningen prosjektet tar underveis.
 
Visuelle og lydlige eksperimenter har lagt grunnlaget for arbeidet . Konsertrommet som en romlig opplevelse er sentralt – hvordan rommet kankommunisere, spille på lag med, eller skape kontrast til det musikalske. Ved å ta skrittet ut av tankegangen rundt en ordinær konsertproduksjon som forholder seg til en del faste rammer og over til en tilnærming som innlemmer visuelle uttrykk, skal visens musikalske univers utforskes.
”Det vakre” – visens estetikk, den vakre visesangen er spesielt interessant å utforske i samspill med andre kunstuttrykk. Det stilles spørsmål ved om det estetiske rommet ”vakker visesang” har en dybde, en bakside – en romlighet, eller om det enkle, såre, vakre kan fremelskes og hva som da kan ligge i eventuelle kliskjéer. Rammene og grensene rundt den musikalske klisjéen er interessant å utforske i dialog med andre kunstuttrykk.
Dialogene mellom kunstuttrykkene jobbes sammen til en forestilling som delvis kan bestå av planlagt aktivitet, og delvis av improvisatoriske elementer. Det eksperimenteres rundt hva som kan tilføres av lydlige og visuelle uttrykk, om visen som sjanger er utvidbar, om den kan fornyes, lekes med og vise seg å inneholde nye muligheter. Eller om det kanskje skjer noe helt annet. Kan hende blir kommunikasjonen enkeltmonologer som sammen kommuniserer noe om det samme. Alt dette med stor respekt for visesjangeren som danner rammene for det som er utgangspunktet for eksperimentet.
Visesjangeren er ofte assosiert med et enkelt musikalsk uttrykk, men favner ofte store, allmennmenneskelige tema. Gjennom tverrfaglig kunstnerisk arbeid skal vi utforske denne balansegangen mellom det enkle og det store.
 
Du må velge no.
 
Kom!
 
Medvirkende:
Marion Rodgers Løseth – tekst, melodi, vokal, gitar, ukulele, fiolin, tangenter og kalimba
Stefan Williams Hansen – trommer
Edgar Esau Pinto De Paz – bass
Sveinung Fossan Bukve – gitar
Maja Svisdahl – vokal og synth
Ceri Angharad Rimmer – harpe
Stian Morsund – webdesigner
Anett O. Skansen – skuespiller, dramaturg og scenograf
Marthe Torsvik – makeupartist
Ove Kjærgård – lystekniker
Andreas Servan – visuell kommunikasjon
Nikita Solenov – fotograf